четвер, 21 березня 2024 р.

 

21 березня 2024 року кафедрою образотворчого мистецтва та дизайну Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка було проведено VІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Функції дизайну в сучасному світі: виміри 2024». 

Метою конференції було – створити науково-теоретичне підґрунтя для аналізу провідних тенденцій, що відбуваються у дизайні в Україні й світі, узагальнити здобутки та окреслити шляхи його розвитку. У пленарному засіданні конференції від нашого закладу взяла участь Лариса СЄРИХ, завідувачка кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.

У конференції взяли участь педагоги Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка та Харківської державної академії дизайну і мистецтва, якими було висвітлено питання: науково-теоретичне підґрунтя дизайну; функції дизайну; дизайн у просторі художньо-проєктної культури; особистість дизайнера у культурному просторі; інтертекстуальні виміри дизайну.

Дякуємо колегам за роботу під час конференції, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!