пʼятниця, 24 жовтня 2025 р.

 

З 15 вересня по 24 жовтня 2025 року в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулися курси кухарів закладів дошкільної освіти. У складі групи навчались кухарі з різних територіальних громад Сумської області. Куратор групи – ШКУРДОДА Людмила Олександрівна, викладач кафедри теорії і методики змісту освіти.

Слухачі курсів ознайомились з особливостями приготування страв, складання дошкільного меню та отримали можливість зокрема удосконалити свої знання з санітарних норм, техніки безпеки при організації харчування в закладах дошкільної освіти.

Заняття проходили в позитивній та дружній атмосфері. Кухарі знайомилися зі змінами у технологіях та методиках приготування їжі для дітей, оскільки харчування у закладах освіти за новою реформою має бути здоровим та збалансованим. Кожна тема фахового модулю з викладачем ШКУРДОДА Л. О. ілюструвалася практичними прикладами, презентаційними матеріалами, цікавими практичними завданнями, які допомагали опанувати нові технології приготування страв.

Набуті знання кухарі використовуватимуть у забезпеченні нового підходу до здорового та збалансованого харчування дітей у закладах дошкільної освіти області. Відтак діти отримають смачну й головне здорову їжу.