З 15 вересня по 24 жовтня 2025 року в
Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулися
курси кухарів закладів дошкільної освіти. У складі групи навчались кухарі з
різних територіальних громад Сумської області. Куратор групи – ШКУРДОДА Людмила
Олександрівна, викладач кафедри теорії і методики змісту освіти.
Слухачі курсів ознайомились з особливостями приготування страв,
складання дошкільного меню та отримали можливість зокрема
удосконалити свої знання з санітарних норм, техніки безпеки при організації
харчування в закладах дошкільної освіти.
Заняття проходили в позитивній та дружній
атмосфері. Кухарі знайомилися зі змінами у технологіях та методиках приготування
їжі для дітей, оскільки харчування у закладах освіти за новою реформою має бути
здоровим та збалансованим. Кожна тема фахового модулю з викладачем ШКУРДОДА Л.
О. ілюструвалася практичними прикладами, презентаційними матеріалами, цікавими
практичними завданнями, які допомагали опанувати нові технології приготування
страв.
Набуті знання кухарі використовуватимуть у
забезпеченні нового підходу до здорового та збалансованого харчування дітей у
закладах дошкільної освіти області. Відтак діти отримають смачну й головне
здорову їжу.



